ankertje

Een van de eerste dingen die je als marinier leert is de veilige omgang met 'vuur'wapens. Logisch dat veel oud mariniers zich bij een schietvereniging hebben aangesloten om deze kwaliteit te onderhouden. Het is niet alleen leuk en ontspannend, het kan ook in competitieverband een sportieve meting zijn.

De Contact Oud Mariniers schietvereniging afdeling Nijmegen heeft tot doel datgene wat mariniers in hun diensttijd heeft samengebracht ook daarna als bindende factor te behouden. Eén van de mogelijkheden daarbij is het beoefenen van de schietsport op zowel recreatieve wijze als in wedstrijdverband.

Dit geschiedt door regelmatige schietmogelijkheden te bieden op een van de schietbanen die COM sv Nijmegen huurt voor haar leden in Gennep en Ochten. Daarnaast maken leden gebruik van schietbanen elders in en buiten Nederland om zowel recreatief als in wedstrijdverband deel te nemen aan schietsportactiviteiten.

Het is voor de vereniging niet mogelijk voor bedrijven een evenement te organiseren daar wij geen commercieel belang nastreven. De schiettijden zijn slechts ter beschikking voor de leden van de vereniging.

Verenigingsgegevens

De schietvereniging is opgericht op (28 november 1982) statutair per 31 januari 1983 te Nijmegen. Bij Koninklijk Besluit goedgekeurd.

  • Erkend op 10 mei 1989 bij het Ministerie van Defensie onder LASnr. 78.004/E
  • COM sv Nijmegen is aangesloten bij de KNSA (7220)
  • Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 40145512
  • Erkend door de minister d.m.v. KNSA erkenning afgegeven op 06-12-2021
  • Was vanaf oprichting tot 2008 (Statuten wijziging COM) aangesloten bij het Landelijk Overleg Orgaan Contact Oud Mariniers (LOOCOM).

vbdn-droog

Bankgegevens

ING-Bank NL35INGB00032.98.651

Verenigingsadres

Indien u het postadres van de vereniging nodig heeft kunt u ons daartoe een verzoek sturen.